HET VERHAAL VAN ANDREAS CAPITAL

Andreas Capital startte begin 2010. De oprichters bundelden hun complementaire ervaring en knowhow van de institutionele beleggings- en bancairewereld en pasten deze toe ten voordele van hun eigen portefeuilles.

Vandaag werkt Andreas Capital nog altijd voor de portfolio's van oprichters, alsmede voor portefeuilles van andere cliënten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van hetzelfde beleid en van dezelfde processen en technieken. 

De naam ‘Andreas’ verwijst naar een voorvader van enkele oprichters, die in de financiële wereld van het begin van de 18e eeuw geïnvolveerd was.


"It's so rewarding to work with real people who share the same interests."

Sjoerd Simons

Sjoerd Simons (1972 - Chief Executive Officer) is in 1996 afgestudeerd als fiscalist aan de Universiteit van Maastricht. Hij startte zijn carrière als belastingadviseur bij PwC waar hij zich in de loop van de jaren specialiseerde in de (internationale) fiscale problematiek van vermogende families en vermogensstructurering. Na 11 jaar te hebben gewerkt als belastingadviseur (waarvan de laatste 3 jaar bij EY) besloot Sjoerd in 2006 de overstap te maken naar de bancaire sector, in de rol van Relatiedirecteur bij Fortis MeesPierson. In 2009 treedt hij in dienst bij ING Wealth Management, aanvankelijk in de rol van Financial Engineer (met name actief in het financieren van vastgoed) en later in de rol van Wealth Manager. Vervolgens heeft Sjoerd er in 2012 voor gekozen om als Vice President - Senior Client Advisor mee te gaan bouwen aan de nieuwe Wealth Management activiteiten van Deutsche Bank in Nederland. Vanaf november 2017 werd Sjoerd als Chief Commercial Officer verantwoordelijk voor het relatiebeheer en het commerciële beleid van Andreas Capital. Vanaf januari 2018 is hij als Chief Executive Officer aangesteld van Andreas Capital.

Hans van Summeren

Hans van Summeren (1972 - Chief Investment Officer) begon zijn loopbaan in Duitsland als trader in staatsobligaties en werkte vervolgens als institutional portfolio manager voor de asset management afdelingen bij de rechtsvoorgangers van de Bank InsingerGilissen en Bank of Montreal. In die hoedanigheid beheerde Hans tot 2006 institutionele mandaten en beursgenoteerde beleggingsfondsen met als focus internationale converteerbare obligaties. Vanaf 2006 heeft hij door zijn overstap naar Van Lanschot Bankiers als beleggingsspecialist zijn kennis en ervaring ingezet voor particuliere beleggers. Nadien heeft Hans als Product Manager mede vormgegeven aan het beleggingsbeleid binnen Van Lanschot’s Investment Office om vervolgens als Regiodirecteur leiding te geven aan een team van 10 beleggingsspecialisten. In 2014 besloot Hans om bij Deutsche Bank Nederland als Investment Manager mee te gaan bouwen aan de verdere groei en ontwikkeling van de Wealth Management activiteiten. In november 2017 heeft Hans de overstap gemaakt naar Andreas Capital waar hij als Chief Investment Officer verantwoordelijk is voor het beleggingsbeleid en het asset management team.

Robbie van de Wijnckel

Robbie van de Wijnckel (1980 – Senior Asset Manager) is in 2005 afgestudeerd als MSc in Economics aan de Universiteit van Tilburg, Nederland. Hij startte zijn carrière als beleggingsadviseur voor de particuliere markt bij Fortis Bank Nederland. In 2009 maakte hij de overstap naar Van Lanschot Bankiers om er als Fixed Income Analyst aan de slag te gaan. In deze rol volgde hij de Europese bedrijfs- en staatsobligatiemarkt op de voet. In 2012 besloot Robbie de overstap naar Luxemburg te maken. Hier was hij als Senior Portfoliomanager verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van de vermogensbeheerder 2PM Luxemburg. Sinds 1 december 2017 is hij werkzaam bij Andreas Capital waar hij de rol als Senior Asset Manager vervult. Robbie is sinds 2017 houder van de CFA charter van het CFA Institute.

Stefaan Develder

Stefaan Develder (1984 – Senior Asset Manager) is in 2007 afgestudeerd als Handelsingenieur aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. Na zijn studies heeft hij eerst ervaring opgedaan in de beleggingswereld op het gebied van aandelen derivaten en vastrentende waarden bij KBC Asset Management in België. Meest recent was hij medeverantwoordelijk voor het beleggingsbeleid gericht op bedrijfsobligaties bij KBC Asset Management in Luxemburg. Per 1 september 2019 heeft hij de overstap gemaakt naar Andreas Capital om als Senior Asset Manager zijn brede kennis en ervaring in te zetten voor onze cliënten. Stefaan is naast CFA-charterholder ook CAIA-charterholder.

Timothy Cardoen

Timothy Cardoen (1985) behaalde Bachelor degrees in Accountancy, Fiscaliteit, Financiën en Verzekeringswezen aan de Hogeschool West-Vlaanderen (Brugge) en vervolgens een Master Handelswetenschappen aan de KU Leuven met als specialisatie Financiën en Risicomanagement. Timothy is sinds 2008 werkzaam in de financiële sector. Hij startte zijn loopbaan als beleggingsadviseur bij Deutsche Bank België en werkte mee aan de oprichting van de online bank Crelan Direct (voorheen Crédit Agricole Belgique). Daarna was hij Customer Relationship Manager bij de fondsbeheerder Carmignac Gestion Luxemburg. Sinds juli 2017 is Timothy werkzaam bij Andreas Capital als Assistant Asset Manager.

Jos Rotteveel

Jos Rotteveel is zijn carrière in de financiële sector gestart in 1974 als trainee bij AMRO Bank N.V. en heeft tot 2001 diverse functie op beleggingsgebied bekleed, laatstelijk als Senior Beleggingsadviseur. In 2001 maakt hij zijn overstap naar Suxeskey, dat later fuseerde met Andreas Capital, waar hij tegenwoordig Senior Relationship Manager is.

Bart Le Blanc

Bart Le Blanc (1946 - voorzitter international advisory board) studeerde economische wetenschappen aan de universiteit Tilburg en promoveerde tot doctor in de rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Hij begon zijn loopbaan bij de overheid (Kabinet Minister President) en werd in 1980 Directeur Generaal van de Rijksbegroting op het ministerie van Financiën. In 1983 stapte Bart over naar het bankwezen bij zijn benoeming in de Raad van Bestuur van F. van Lanschot Bankiers. In 1990 maakte hij als Nederlandse afgevaardigde deel uit van het oprichtingsteam van de European Bank for Reconstruction and Development in Londen. Daar was hij de eerste Secretaris-Generaal en later Vice President, Finance. In 1997 stapte hij over naar de Caisse des Depots in Parijs waar hij Directeur International Finance werd. Tussen 2004 en 2011 was hij Groep CFO van URENCO Ltd. in Groot-Brittannië. Naast zijn werk voor Andreas Capital is hij voorzitter van de raad van commissarissen APG, met 450 miljard aan pensioengelden onder beheer en voorzitter van het United Nations Operations (UNOPS) investment committee.    

Karsten Le Blanc

Karsten Le Blanc (1966 - lid international advisory board) studeerde economische wetenschappen aan de Tilburg University en studeerde in 1990 af. Hij begon zijn loopbaan bij Credit Lyonnais in Parijs op de afdeling vastrentende derivaten. In 1992 stapte Karsten over naar Credit Suisse, waar hij in verschillende rollen werkte binnen de Global Markets divisie in Londen en Zürich. In 2006 wisselde Karsten naar de Private Bank divisie en was hij actief in leiderschap posities binnen de EMEA UHNW klanten afdeling. Tussen 2013 en 2015 was hij een Managing Director in de Asset & Wealth Management divisie van Deutsche Bank AG in Londen. Hij was verantwoordelijk voor de grootste UHNW klanten in Noord-, Centraal- en Oost Europa. In 2015 keerde hij terug naar Credit Suisse in Londen om de UK UHNW klantenafdeling te leiden. In maart 2017 heeft hij het bankwezen verlaten om zich te richten op verschillende advies- en raad van commissarissen-rollen.

Rob van Oostveen

Rob van Oostveen (1971 - lid international advisory board) is CEO en CIO van Janivo, een Nederlandse family office. Voordat hij bij Janivo begon, werkte Rob 8 jaar bij Van Lanschot. In verschillende rollen was hij als Managing Director verantwoordelijk voor de Investment Office van de bank, de Belgische branch en de Corporate Banking divisie. Van 1998 tot 2008, vervulde Rob verscheidene functies bij ABN AMRO Asset Management. Rob is Chartered Financial Analyst en heeft post-doctorale diploma's behaald in management (MBA INSEAD) en financial planning.

Ramon Hyndycz

Ramon Hyndycz (1982 – Operations Officer) begon zijn bancaire loopbaan in 2007 bij ABN AMRO op de afdeling Hypotheken. Vanaf 2008 was hij bij ING werkzaam in verschillende functies binnen het Private Banking en Wealth Management segment. Onder meer vervulde hij een rol in grootschalige verandertrajecten en verzorgde de dagelijkse bankzaken van de internationale UHNWI relaties van de bank. In 2016 nam hij de overstap naar Deutsche Bank om als Assistant Vice President mee te bouwen aan de Wealth Management activiteiten in Nederland. Sinds april 2018 is Ramon bij Andreas Capital werkzaam waar hij als Operations Officer onder andere verantwoordelijk is voor procesoptimalisatie, compliance en IT.

Sabine Cloodt-Beckers

Sabine Cloodt-Beckers was in 1985 werkzaam bij het Centraal Bureau voor de Statistiek in Heerlen. Vanaf 1986 was zij Management Assist voor de directieraad van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). In oktober 1999 werd zij werkzaam als Office Manager bij Suxeskey, dat later fuseerde met Andreas Capital.

Maxime Stein

Maxime Stein studeerde accounting aan de universiteit van Metz . In 2011 starte hij als interne accountant bij Alter Domus Fund and Corporate Services in Luxemburg. Om de expansie van hun internationale activiteiten te ondersteunen verhuisde Maxime in 2014 naar Malta als accountant en financial controller. In 2016, keerde Maxime voor Alter Domus and Corporate Services terug naar Luxemburg. Sinds 2017 is Maxime in dienst bij Andreas Capital verantwoordelijk voor accounting en financial controlling van Andreas Capital Group.